Snart kan GUGF redde liv med hjertestarter fra TrygFonden

nyhed_test

TrygFonden har imødekommet en ansøgning fra GUGF, og vil i løbet af efteråret donere en hjertestarter, så borgerne fremover kan færdes trygt i klubben. Samtidig med at hjertestarteren bliver hængt op, vil der blive gennemført uddannelse i livreddende førstehjælp og i brug af hjertestarteren. Desværre kun for en meget begrænset skare.
Der er endnu ikke taget endelig stilling til, hvor hjertestarteren skal placeres, men det bliver formentlig i klubhuset, grundet nogle forsikringsmæssige krav fra TrygFonden.

Hvert år bliver 3.500 mennesker i Danmark ramt af hjertestop uden for hospitalerne. Kun ca. 6,5 procent overlever. De minutter, der går, fra et menneske falder om med hjertestop, til ambulancen kommer, er de mest kritiske, og den eneste effektive behandling mod hjertestop er et elektrisk stød til hjertet.

- Hvis en person bliver ramt af et hjertestop, er det afgørende, at man får hjælp hurtigt. Faktisk falder chancen for overlevelse med 10 procent for hvert minut, der går, efter at hjertestoppet er sket, fortæller Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

- I princippet kan alle bruge hjertestarteren i en nødsituation. Men selv om hjertestarteren er let at bruge, giver det en helt anden handlekraft og selvtillid at vide, hvordan man bruger den. Derfor opfordrer vi alle til at sætte sig ind i, hvordan hjertestarteren fungerer på hjertestarter.dk, da det i sidste instans kan betyde forskellen mellem liv og død, siger Trine Heidemann.

Donationen af hjertestarteren til GUGF er et led i TrygFondens indsats for at skabe større tryghed i befolkningen. TrygFonden har siden 2006 doneret flere end 450 hjertestartere, og i år uddeler TrygFonden yderligere 100 hjertestartere fordelt over hele landet. Du kan se, hvor TrygFondens hjertestartere er placeret på www.hjertestarter.dk.