YouTube GUGF   RSS feed

Fodbold: Referat fra serie 3 kampen Grauballe UGF – Silkeborg KFUM

Referat Serie 3 lørdag den 13. april 2013Grauballe UGF - Silkeborg KFUM 1-0 (1-0)

Optakten til denne, for begge klubber meget vigtige kamp, startede allerede fredag morgen kl. 09.00! Kampen var planlagt til at skulle afvikles på vinterbanen i Gjern, men blev aflyst torsdag aften efter at, de personer som i Grauballe UGF er ansvarlige, overfor de indgåede aftaler med Silkeborg Kommunes baneansvarlige, havde kommunikeret via telefonen og drøftet banens beskaffenhed som vurderedes af begge parter, til ikke at være egnet til afvikling af en turneringskamp lørdag.  Et udgangspunkt som blev konfirmeret af den baneansvarlige og helt i tråd med den praksis, der har været anvendt de sidste 2-3 år, i samarbejdet omkring banerne. Aflysninger er en træls ting, men noget vi alle må acceptere. Så Grauballes cheftræner Bo Pedersen havde i god tro sendt spillerne hjem torsdag med en forlænget weekend i bagagen. Et faktum vi før har måttet acceptere, da vejrliget ikke altid tillader at der spilles på banerne og primært under hensyn til at vi er gæster på banen i Gjern. Vi meddelte DBUJ og de involverede parter situationen og forventede egentlig ikke den helt store respons på den sag. VI blev herefter kontaktet af både Silkeborg Kommune og Silkeborg KFUM der nu fredag kl. 11.00 ønskede kampen gennemført!  En lidt skidt situation for GUGF der på det tidspunkt havde givet spillerne fri, samt havde informeret sponsorer og tilskuere om at kampen desværre var udsat.

Men som altid når vi i GUGF er i modvind, så rykker vi sammen og spænder hjelmen. Bo Pedersen fik sammensat et fodboldhold, dog uden flere stamspillere bl.a. målmand Thomas Lassen der havde meldt afbud, Morten Skov og Patrick Hansen som begge havde fået en enkelt spilledags karantæne og angriber Jesper Smed, som fortsat døjer med an ankelskade. Så Bo havde noget af en udfordring!

Lørdag kl. 13.30 stod vi så klar, med en forholdsvis enkel taktik, mejslet dybt ind i sjælen på de drenge som skulle gøre arbejdet i dag. Der skal kæmpes, fightes og tackles igennem, så KFUM ikke får ret mange chancer og dem de får skal de arbejde hårdt for. Så ser vi spillet an, med Dyhr på toppen og så vil vi alt andet lige, få en eller to chancer gennem kampen.” citat cheftræner Bo Pedersen kl. 13.00. Havde den verdenskendte norske landsholdstræner ”Drillo” overværet den kamp vi spillede i de knap 2 timer! Så ville han uden tvivl have anerkendt, at han netop i dag var blevet fuldt ud matchet, i fodbold- taktisk forståelse af Bo Pedersens fremragende oplæg, som samtlige Grauballe spillere gik ud og udførte med kirurgisk nøjagtighed og en præcision og styrke i tacklingerne som selv en grovsmed ville anerkende som outstanding. Jeg vil tillade mig at påstå at ”Egil Drillos” landshold gennem tiderne spillede væsentligt mere offensivt, end det vi kom med denne dejlige forårs lørdag. Men vi skulle have et resultat og det lykkedes til fulde. De spillere, Søren Husted i målet, Brian Holst på midtbanen og de to unge Nicklas Nørskov og Max Krogh, som alle trådte ind på arenaen, som erstatninger for de skades- og karantæneramte, de tog alle udfordringen op og kæmpede r…. ud af bukserne, sammen med hele holdet. En mandfolkepræstation af kaliber og en taktisk genistreg af Bo, holdet fik helt efter bogen og helt fortjent fighterpokalen for indsatsen.

Selve kampen er forholdsvis nem at beskrive. For Silkeborg KFUM pressede seriøst på og styrede suverænt egen banehalvdel samt de første 10 meter ind på vores banehalvdel. Men kom, bortset fra 2 halve forkølede forsøg og et hovedstød på træværket, slet ikke til chancer i de første 45 minutter. I den samme periode, allerede i det 5. minut, fik Grauballe ligeledes kun en enkelt chance, da Andreas Dyhrberg gav det lidt tunge KFUM forsvar, ”en tur i karrusellen” og spurtede så fra dem, men den store chance strøg tæt forbi KFUM-målet, men nu var de så advaret. I den tid som den udmærkede og meget myndige dommer, havde lagt til første halvleg, faldt så kampen afgørende mål, da Andreas Dyhrberg blev spillet dybt af Morten Bay, en aflevering så skarp og præcis at KFUM-forsvaret Ikke havde en kinamands chance for at afværge. Bolden landede på støvlesnuden af Dyhr, der elegant tog bolden med forbi KFUMs højre back som blev ”solidt plantet” og Dyhr spurtede direkte mod målet, et køligt kik op og iskoldt placerer han bolden uden for keeperes rækkevidde, og 1-0 var en kendsgerning. En gevaldig dukkert for KFUM´erne at gå til pausen med. Boldbesiddelse meget stort i KFUM favør, men på måltavlen, der står på hjemmebanen i Grauballe!!, stod der 1-0 til hjemmeholdet. Hvem snakkede om retfærdighed i fodbold?

2. halvleg blev en tro kopi af første, og kun enkelte gule kort til begge sider skabte lidt spænding om hvorvidt KFUM skulle få udlignet, men vi stod ligeså kompakt som vi havde gjort det hele tiden. Ethvert forsøg på at angribe Grauballe målet, blev afvist hårdt, konsekvent og kontant, dog til spillede KFUM sig en 100 % chance, da centerforwarden smuttede igennem Grauballe forsvaret og slap helt fri 10 meter fra mål, han måtte dog se Søren Husted parere forsøget med en feber fodparade. Så stærkt ”Hus” stor respekt.  Da så klokken efterhånden havde passeret de 98 minutter, lød dommerens befriende sidste fløjt. Sejren og de ”tre pinde” var i hus.

At man så efterfølgende skulle erfare at Silkeborg KFUM, skulle have nedlagt protest, efter sigende fordi der ikke skulle være stillet et omklædningsrum til rådighed i Gjern for dem. Det siger vel mest af alt lidt om den frustration de må have forladt anlægget i Gjern med. Måske den heftige kommunikation om fredagen, med kommunen omkring baneforholdene, ikke havde været helt så klar? For omklædningsfaciliteterne de var der, for I Grauballe stod gæsteomklædningsrummet, som KFUM skulle have benyttet denne lørdag nemlig gabende tomt!

Tak til de mange tilskuere som på fornemmeste vis bakkede vores drenge op i en svær kamp – uden Jer ville det have været meget svært at levere det resultat vi står med i dag.