YouTube GUGF   RSS feed

Fodbold: Kampreferat Grauballe UGF - Silkeborg IF, serie 3

gugf_sif_2012_big

Referat af kampen i serie 3 Grauballe UGF – Silkeborg IF.

Vi havde i Grauballe set frem til kampen mod SIF-1, SIF 2, SIF U19 eller et mixhold fra SIF, stillet med adskillige forstærkninger til denne topkamp. Når jeg skriver 3-4 holdkombinationer fra SIF så er det fordi vi aldrig på forhånd kan vide hvad man stiller med af hold! Heller ikke til denne topkamp i kreds 34 hvor et tydeligt, til lejligheden forstærket SIF-1 hold løb på banen.

Kampen startede hektisk fra første fløjt og der skulle ikke gå mere end 3 minutter før den første store chance tilfaldt Grauballes Nick Hansen der snød SIF forsvaret og løb bagom og bragte sig i helt fri position alene, med SIF-1s nye og stærke keeper, der på flotteste DS niveau, klarede Nick eller udmærkede afslutning. Og minutterne efter slog SIF-1 til. I den anden ende gennemførte man et godt angreb mod Grauballe målet og med en afslutning som traf overliggeren og sprang ud til en helt fri SIF-1 spiller der havde let ved at score til 0-1 ( 7.min) Det fik igen, som tidligere i dette efterår, hvor man havde været bagud i kampens start, Grauballe spillerne til at tage arbejdstøjet på for alvor og den enestående fight man leverede, gav flere gode muligheder til bl.a. Jesper Smed, Andreas Dyhberg og Morten Skov, og kun super præstationer af en stærkt spillende serie 3 målmand! I SIF målet forhindrede Grauballe i at få en udligning. I denne periode havde man heller ikke lige dommerens gunst, hvor bl.a Morten Skov blev snydt for et klokkeklart straffespark og hvor flere gule kort havde været yderst rimeligt til vore gæster. Specielt da en SIF-1 spiller der gik langt over stregen og fik lov! Da Skov snød ham på baglinjen måtte SIF backen halse efter Skov med Skovs trøje, helt tydeligt for enhver på stadion, i den ene hånd og den anden hånd et solidt greb om halsen på Skov, også i den situation forblev fløjten tavs. Jo, vi var oppe mod både et godt fodboldhold og havde seriøs utur i kendelser, som godt kunne have gået mere vores vej. Det gjorde det så i det 37. min. hvor en af SIF-1 nye spillere, kortede Skov op i en situation, hvor Skov havde sat SIF spilleren af, og med hvad man efterfølgende godt kunne give prædikatet ”Nødbremse” eller ”hævnakt” fældede Skov, hvilket dommeren konverterede til gult kort og 10. minutters ufrivillig men velfortjent pause. 10. min. udvisningen fik Grauballe spillerne til at lægge et om end større pres på SIF forsvaret der i det 42. min krakelerede alvorligt, Thomas Schelck snød en SIF forsvarer inde i det kriminelle felt, helt ude i venstre hjørne på vej ud af feltet, tager SIF spilleren helt uforståeligt benene på ”Coco” og korrekt fløjtes straffespark. På straffesparket scorede Skov usvigeligt sikkert til 1-1 (43.) som også blev halvlegsresultatet.

I anden halvleg fasthold Grauballe et godt pres mod SIF målet og med et solidt og stærkt spillende Grauballe forsvar, blev det ikke til mange SIF chancer. I det 63. minut begår Jesper Smed så sit første frispark da han i en glidende tackling ved sidelinjen vipper bolden ud og efterfølgende rammer SIF spillerne på foden. Dommeren dømmer korrekt frispark – men hiver så helt uforståeligt et gult kort op! Tilsvarende kendelse er nok ikke set siden en vodka-russer udviste Morten Duncan i FCMs hjemmekamp mod Young Boys, Så bare roligt FCM i lider ikke alene! Da Morten Skov så helt ureglementeret ved en nedfaldsbold, skubbes af en SIF spiller med begge hænder i ryggen og ryger på halen, så fløjter dommeren og alle på stadion ser et korrekt dømt frispark, MEN nej dommeren hiver igen et helt tåbelligt gult kort op og præsentere det for Skov. Film blev det takseret til! Alle SIF spillerne og de mange tilskuere som overværede kampen rystede blot på hovedet og stor smilede. Med to mand i undertal 9 mod 11 fik SIF et naturligt overtag men kom ikke til store chancer mod et stærk og solidt Grauballe forsvar godt styre af kaptajnen Patrick Hansen og godt kæmpende tilbagevendte Dennis Vile. I det 71. min. havde SIF dog held med at få scoret på en tackling røg bolden i en høj bue mod Grauballe målet og selv med Thomas Bøvle i storform måtte han kapitulere og 1-2 var de kolde facts. Ikke at Grauballe var spillet rundt, men som vi siger de havde blot ikke lige den rigtige ”medgang” i en situation hvor kamp overtaget på det tidspunkt, tydeligt var tippet over til vores fordel. Men som nævnt vi har før haft modgang og været bagud, men fortsat holdt stædigt fast i konceptet, hvilket også skete i det sidste kvarter af kampen. I takt med at vi fik de udviste spillere, Smed efter 14. min. og Skov efter 13.min. på banen igen, så vendte kampen sig igen mod SIF målet og med flere gode chancer til Grauballe, så var det kun et spørgsmål om der var tid nok til en udligning. Udligningen kom i det 75. minut, hvor Nick Hansen slipper af sted i højre side og løber fra SIF forsvaret, med direkte front mod SIF stærke målmand svigter Nick ikke denne gang, han lægger bolden fladt i målet under den fremstormende keeper. 2-2, med 3-4 minutter igen, var et tåleligt resultat set ud fra kampen forløb og med en stærk modtander. Men der gik et gys gennem stadion da en SIF spiller fra 30-35 meter klappede flot til bolden, der som et projektil strøg mod det højre målhjørne, De få sekunder havde alle på stadion set en flot scoring til 2-3 i SIF favør. Men så foldede Thomas ”Bøvle” Lassen lige vingerne ud og fløj helt op i krydset og vipper bolden uden om målhjørnet. En redning som kun kan bekræfte, at humlebien i teorien ikke skulle kunne flyve, men ingen har fortalt den det! Derfor fløj ”Bøvle” og sikrede på fornemmeste vis det ene og vigtige point til Grauballe UGF.

Med 10 stemmer ud af 14 snuppede ”Bøvle” fortjent fidusen og Thomas ”Coco” Schelck blev af trænerteamet kåret til kampens fighter. Stor ros til samtlige GUGF spillere for flot holdindsats og for at stå sammen og fighte sig gennem vanskelig forhold uden at lade sig gå på af den grund. Super indsats over hele linjen sikrede på trods af afbud fra stærke stamspillere som Toke Haaning, Simon Azoulay og Andreas Gravers, et vigtigt point.