YouTube GUGF   RSS feed

Fodbold: Referat fra serie 3 kampen Stjær B - Grauballe UGF

Referat fra serie 3 Stjær Boldklub - Grauballe UGF 2-3 (0-1) Fredag d. 21. juni 2013

Stjær 1 gult og Grauballe 2 gule kort.

Udekampen mod Stjær, som vi havde slået sikkert 3-0 i hjemmekampen, var på forhånd uden den helt store betydning, da Stjær ikke kunne nå noget og Grauballe allerede var sikret oprykning til Serie 2. Alligevel blev det en både velspillet og solid omgang fodbold hvor begge hold gik til stålet.

Grauballe kom bedst fra start og der skulle ikke gå mere end 14 minutter før vi får scoret til 0-1, Hüssein Kalan sparker hjørnespark, som Simon A. kommer højest til, forlænger til Jesper Smed der header på mål, og bolden parreres på stregen med hånden af Stjær-spilleren. Dyhr er lynhurtig over bolden og prikker den ind. Efter 18 minutter sparker Stjærs angriber (9) helt umotiveret Patrick Hansen ned efter at Patrick har tørret ham godt og grudigt, korrekt dømt gult kort til Stjær. En situation vi trods overtag i spillet og enkelte fine chancer ikke lige forstod at udnytte optimalt. Pauseresultatet 0-1 viste et godt billede af halvlegen. I pausen benyttede vi lejligheden til at skifte Morten Bay ud med unge Peter Kviesgaard.

Anden halvleg var derimod kun 3 minutter gammel da Grauballe gennemført et solidt pres på Stjær målet og flere angreb bulrede mod målet, da Hüssein Kalan fikst dribler et par forsvarer af og kører ind mod det lille felt, fikst og kort lægger bolden for fødderne af en af de kommende unge kometer Peter Kviesgaard, der rutineret og iskoldt finter et skud med venstre og trækker bolden over til højre og kanonerer bolden i målet til 0-2 en scoring som gav den fornødne ro. Flot gennemspillet angreb og flot afslutning. Føringen holdt til der var spillet en time, hvor vi tager en lille blunder, som Stjær prompte udnytter til reducering til 1-2.  SÅ kom Bo Pedersen ”på banen” og fik sat fut i tankevirksomheden og tryk på kedlerne igen og Grauballe holdet gik lige et gear op, lagde et hårdt pres med et solidt genpres når vi de få gange det skete mistede bolden højt, og det var netop på et genpres hvor vi vender spillet og får spillet Mads Buur dybt. Mads der havde erstattet Jesper Smed, kæmper for sagen og med en flot præcis tilbagelægning, finder han fremstormende Brian Rosenkvist, der med som han selv udtrykte det, med et tordenhug sendt kuglen i kassen bag Stjær målmanden der var chanceløs. En flot detalje igen udsprunget af et genpres, lynhurtig omstilling, lynhurtige pasninger og Stjær kunne blot se til… at det blev 1-3 i det 69. minut og kampen var reelt lukket. I den næste periode frem mod kampens afslutning blev der uddelt lidt kort og nogle blev ikke uddelt! Men vi bevarede roen og koncentrationen, men med to mand ”nede” fik Stjær mere plads og mere spil dog uden at det reelt blev til store chancer. Stjær havde et langskud som tog stolpen med et brag, men godt spillende Søren Husted havde allerede kikket den bold ud, eller havde du Hus? Dels rykkede Patrick Hansen ned som back og tryllede fra den position med flere gode bolderobringer og satte flere flotte opspil i gang. Samtidig med at han lukkede Stjær kanten helt ned. I det 88. minut gik det galt og Stjær fik en friløber, som blev udnyttet uden chance for Husted i målet til 2-3.

Det blev kampen resultat og måske ikke det reelle billede, men Bo havde før kampen indprentet at vi skulle slutte sæsonen ordentligt af, så vi ikke kun sluttede som oprykker på baggrund af bedre indbyrdes kampforhold med Silkeborg KFUM. Men klart og tydeligt manifesterede, med 14 kampe, heraf 12 vundet, kun 2 tabte og 36 point (3 mere end nr. 2) og ikke mindst en målscore på 42-15, suverænt det hold der har lukket færreste mål ind, at vi var de værdige oprykkere til Serie 2. Fidusen og fighter pokalen druknede vist i Champagnen, men begge, må på sådan en dag, kunne tilskrives en solid holdindsats og et fremragende kammeratskab.  God sommer til alle.