YouTube GUGF   RSS feed

Fodbold: Referat fra serie 3 kampen Silkeborg KFUM - Grauballe UGF

Referat fra serie 3 kampen Silkeborg KFUM - Grauballe UGF 2-1 (1-1) Søndag den 26. maj

Kampen om den forjættede førsteplads, i serie 3 kreds 35, spidser til og der var igen indkaldt til ”topmøde” da Silkeborg KFUM og Grauballe mødtes på Søholt.

Det blev en kamp hvor der blev arbejdet for sagen og der blev gået til stålet, hvilket kampen også fik sit præg af i form af 7 gule kort, hvor af de 6 tilfaldt Grauballe og kun 1 til Silkeborg KFUM! De mange kort betød at Grauballe måtte slutte med kun 9 mand. Man er som spillere og ledere nødt til at kikke ind ad, når tåbelige situationer fremprovokeres, så selvransagelse er på sin plads. Men det skal ikke være en undskyldning for kampens resultat. Silkeborg KFUM var den tand bedre på dagen end vi var. Eller også var Grauballe var sin egen værste modstander på dagen!

Silkeborg KFUM kom foran 1-0 i det 13. minut på et godt gennemspillet angreb hvor Grauballe tog sig en lille blunder. I minutterne efter fik Patrick Hansen sit første gule kort for et frispark. Og Patrick var ikke mere end lige kommet på banen igen da KFUM så fik et gult kort og den situation forstod Grauballe virkelig at udnytte, med et voldsomt pres på KFUM målet. Det blev 1-1 i det 28. minut da Morten Bay kunne heade en brillant pasningsbold fra Morten Skov i nettet højt oppe i det ene målhjørne uden en chance for den ellers noget usikre KFUM målmand.  Og i de efterfølgende 10 minutter spillede Grauballe KFUM helt tilbage i målet hvor de kun kunne se til på at flere store chancer herunder en helt åben af slagsen til Jesper Smed faldt tæt under mål, men desværre strøg bolden tæt forbi målet. Herefter var der to gule kort til henholdsvis Nick Hansen og Brian Rosenkvist for frisparksforseelser der på ingen måder var værre end det spil som KFUM diskede op med og fik lov til, lidt underligt at der skulle være så stor forskel i vurderingen af straf eller ikke straf! Det blev ved de 1-1 til pausen hvor Bo Pedersen, Grauballes træner, gav spillerne en opsang og bad om at man glemte alt om provokationer og dommerkendelser og fokuserede på vores eget spil.

I anden halvleg blev kampen så afgjort da KFUM i det 52. minut fik en løs chance hvor Patrick Hansen ikke får clearet ordentligt og en KFUM spiller, kunne hugge den gratis chance i kassen til 2-1.  Det fik dog ikke Grauballe til at opgive, men derimod til spillede man sig flere gode chancer for udligning, specielt efter en time, kunne Morten Skov med frit løb mod mål inde i straffesparkfeltet have udlignet, men med en solid skulder i ryggen, nedlagde KFUM forsvareren Morten Skov og der var kun en fair kendelse STRAFFESPARK! Men desværre for Grauballe så vinkede dommeren afværgende, på trods af at han stod meget tæt på situationen, helt uforståeligt og absolut ikke i henhold til fodboldreglerne. Endnu mere ærgerligt bliver det, da Morten Skov, der pænt og roligt forespurgte om ikke han mente der kunne dømmes straffespark, får et gult kort for brok. Kampen sluttede for Nicklas Nørbo med en fatal brøler, da han netop havde begået et frispark og i den efterfølgende situation spytter på modstanderen. Nørbo modtog helt korrekt et direkte rødt kort. Det er unægtelig svært at levere et godt resultat når vi ud af kampens 90 minutter spiller så meget i undertal.

Det eneste man kunne fornøje sig over i kampen, var Morten Bays meget vigtige udebane mål, som gør at vi nu er bedst i indbyrdes kampe i forhold til KFUM. Herudover var der en godkendt debut til Hussein, der godt kan være sin indsats bekendt i et glimrende ind hop. Fidusen gik til Andreas Dyhrberg og Fighter pokalen snuppede Andreas også for en god indsats.