YouTube GUGF   RSS feed

Fodbold: Referat fra serie 3 kampen Galten FS - Grauballe UGF

Referat fra serie 3 kampen Galten - Grauballe UGF 1-3 (0-2) Mandag den 20. maj 2013

Der var for alvor lagt op til kampen om førstepladsen i serie 3 pulje 35, da vi drog til Galten. Galten er det eneste hold som Grauballe har tabt til og eneste hold vi har sat point til imod. Så vi havde en revanche til gode denne mandag eftermiddag.

Kampen startede lidt forsigtigt for Grauballes vedkommende, med et spilovertag til Galten, der som forventet kom frem over banen med det de havde at gøre godt med. Overtaget i starten blev dog ikke vekslet til store chancer. Der var dog afslutninger mod mål. Brian Rosenkvist var blevet rykket tilbage som midterforsvarer sammen med Mikkel Them, da Frederik Ottesen døjede med en skade. En opgave de to rutinerede midterforsvarere klarede fremragende.  Med Nick Hansen og Thomas Selch på backerne stod vi godt og solidt i den periode. Efter et kvarters spil fik vi ligeledes godt styr på spillet på midtbanen, hvor Patrick Hansen og Nicklas Nørbo sled og slæbte for at få ”magten” midt på banen, det skabte et flow fremad mod Simon A og Morten Skov, der med vore lynhurtige kanter Morten Bay og Andreas Dyhrberg, fik lagt et godt pres på Galten forsvaret.  Det gav pote i det 17. minut. Galtens venstre back der fik bolden retur en meter fra egen baglinje og ville ”løbe den ud” til målspark. Det havde Dyhrberg set og ihærdig som han altid er og med en speed der total kom bag på Galten-forsvareren ”snuppede” Dyhrberg frækt bolden fra ham og en fremstormende Simon A. kunne rutineret sende bolden ind i målet til 0-1 (17.min). Flot og optimistisk indsats af Andreas og Simon der begge viste at de tror på at det kan lade sig gøre. Det må have været et lille chok for Galten spillerne der ellers havde haft overvægt i spillet. De fortsatte ufortrødent deres presspil og kun 8 minutter senere snuppede Patrick Hansen så bolden midt på banen, hvor Galtens centrale midt i et forsøg på at vende spillet blev presset af Patrick der først spillede 1-2 med Brian Rosenkvist og igen samme øvelse med Dyhrberg som skød frem mod baglinjen, hvorfra han igen fandt Patrick Hansen der fik to forsøg da målmanden halvklarede. Men Patrick var hurtigt over bolden igen og lagde den i målet til 0-2 føring til Grauballe (25.min.). Et kontra mål i høj klasse og det fik Galten spillerne til at bakke en anelse i de sidste 20 minutter af halvlegen. Grauballe appellerede kort før halvleg for hands i feltet, men dommerens fløjte var tavs, så det blev ved de 0-2 til pausen.

Efter pausen kom Galten ud som de havde startet første halvleg med et højt pres og mange pasninger, men en klog og disciplineret indsats af Grauballe spillerne, der igen løb rigtig meget for hinanden og viste at de er et godt sammentømret mandskab, stoppede effektivt Galtens forsøg på at få en reducering. I perioder lod den ellers udmærkede dommer dog Galten få lov til at lave temmelig mange og grove frispark. Men også her viste Grauballe spillerne stor tolerance og lod dommeren dømme uden voldsomme protester. Den næste scoring faldt i det 57. minut og afgjorde reelt kampen. Morten Skov sparker direkte mod mål på et frispark. Gennem hele kampen havde Galten-keeperen vist sig usikker. Han kunne igen kun parere skuddet.  Morten Bay fulgte op og kunne vippe bolden over Galten Keeperen og mod et tomt mål, hvor Simon A. igen kom stormende og lagde sikkert bolden i målet til 0-3 føring. En situation hvor Galten forsvaret og målmanden appellerede voldsomt for at Morten Bay skulle have begået friskpark på målmanden, men dommeren fløjtede korrekt for mål. Galten målmanden taber helt enkelt bolden og Bay er bare først på den, og kunne spille den til Simon. Igen en detalje der viste den kamp- og offervilje Grauballe holdet viste i dag. I de sidste 20 minutter smed Galten så alt hvad de havde frem.  En 10 minutters udvisning mod Patrick Hansen, skabte lidt spænding da Galten fik reduceret på en løs fejl da vi mistede bolden i en omstilling. Med målet til 1-3 (65.min.) og udvisningen overtog Galten en del af initiativet men stadig uden at spille sig til deciderede scoringschancer.  Det blev dog til en pragtredning af Søren Husted i Grauballe målet da Galtens angriber igen slap fri og placerede sit skud, uden for Husteds rækkevidde, troede han, men ”Hus” diskede lige op med en befriende lap og afværgede endnu en reducering. Det blev ved de 1-3 og Grauballe indtager nu førstepladsen efter ni kampe med 8 sejre og kun et nederlag. Fidusen fik Søren Husted, der igen var en sikker sidste skanse. Fighterpræmien fik Nick Hansen, der igen spillede en flot kamp og helt klart viser stort overskud og løbevilje i kampene. Holdet skal samlet set have stor ros for igen at følge træner Bo Pedersens oplæg til kampen.  Tak til de mange tilskuere fra Grauballe, der havde taget turen med til Galten denne dejlige sidste dag i Pinsen.

Nu venter så endnu en topkamp nemlig mod Silkeborg KFUM, der har valgt at placere deres hjemmekamp søndag den 26. maj kl. 11.00. Vi håber på at rigtig mange Grauballe tilhængere vil tage med og støtte Grauballe holdet. Vi får brug for al den opbakning der kan mønstres.