YouTube GUGF   RSS feed

Fodbold: Referat fra serie 3 kampen Grauballe UGF – Vellev

Referat fra serie 3 kampen Grauballe UGF – Vellev  6-2 (2-0) Mandag den 01. april 2013, 2.påskedag

Så kom dagen endelig, hvor turneringskampe afløste vinterens sure og hårde træning samt træningskampene. Grauballe havde hjemmebane i denne forårets første kamp, men baneforholdene på Grauballe Ny Stadion tillod desværre ikke at der kunne spilles i Grauballe. Kampen måtte forlægges til Gjerns fortræffelige vinterbane, der er i en ualmindeligt fin stand og en bane Grauballespillerne har trænet på hele vinteren.

Grauballe, der havde to debutanter Frederik Ottesen, som er kommet til fra Funder og Brian Rosenkvist som er kommet til fra Kjellerup, tog fra kampens start teten og satte sig solidt på spillet i de første minutter. Der blev lagt et stort pres på Vellevs bagerste rækker. Det skabte lynhurtigt en situation hvor Morten Skov med en fremragende stikning i form af et loop, følt hen over Vellevs bagerste forsvarer, lagde bolden præcist på Brian Rosenkvists støvle, han tæmmer og spiller bolden kort til sig selv, i en bevægelse og har let ved at placere bolden i mål, bag en sagesløs Vellev keeper til 1-0, og der var kun spillet 3 minutter. Den hurtige scoring skabet den ro og selvtillid som førte til en klar dominans af Grauballe i den efterfølgende periode, hvor der blev spillet sikkert i de bagerste rækker og effektiv flot fodbold op ad banen. Midt i halvlegen fik Vellev dog bedre fat og kampen var mere lige. Dog uden de store chancer til Vellev. Vi skulle hen til kort før halvlegen, da Morten Bay igen bliver sendt af sted på et af sine gode rush op langs kridtstregen mod Vellev målet.  På den høje bold slået af Thomas Selch ind mod kanten af straffespark-feltet vælger Bay optimistisk at forsøge sig med en følt flugter og elegant sejler bolden i kassen bag Vellev målmanden. 2-0 og en fortjent føring at gå til pausen på.

Anden halvleg var kun 5 min. gammel da den gamle målræv Simon A. slog til, på et super indlæg efter hjørnespark fra Morten Skov, landede Simon med et drøn af et hovedstød bolden i målet til 3-0 (50. min.) Det blev 4-0 6 minutter senere (61. min.) da Skov ”stjal” bolden fra en noget usikker bagerste mand hos Vellev.  En sådan chance lader Skov ikke gå fra sig og scorede iskoldt under målmanden.Vellev kom til chancer gennem kampen, men dem tog solidt spillende Thomas ”Bøvle” Lassen sig uden problemer af. Men Thomas måtte dog kapitulere da Vellevs midtbanespiller smækkede et hårdt og præcist skud op i det ene målhjørne og i kassen til reducering 4-1, lidt ærgerligt for ”Bøvle” der altid gerne vil spille til nullet. Chapeau til spilleren fra Vellev. Den var godt sat ind.I den efterfølgende periode fik Vellev yderligere reduceret.  4-2 blev det i det 70.min. på et helt korrekt dømt straffespark, som lidt unødvendigt blev begået. Nick Hansen var synderen. Forseelsen blev takseret til et gult og 10 min. udvisning af dommeren. Synd at en helt unødig episode skal have så meget indflydelse på en kamp, som vi ellers havde 100 % styr på. Nu skabte det lidt fornyet luft og håb til Vellev, der i de næste 10 min. pressede hårdt på Grauballe målet. Men de resterende 10 GUGF spillere stod sammen og kæmpede r….. ud af bukserne i den lidt svære periode. Mikkel Them erstattede Nick Hansen efter det gule kort og Mikkel kom ind med nyt liv og kampgejst og gjorde det godt. Vi fik igen styr på det hurtige pasningsspil, hvor træner Bo Pedersen coachede drengene med positive vejledninger som helt synligt blev omsat til handling på banen og det er skønt at se at vi i Bo har fået en træner der både seriøst kan og vil guide spillerne, specielt når det ikke lige ruller, det har vi ikke været forvænt med.    Effekten af igen at være 11 mod 11 kom i det 84. min., da Morten Skov ”tippes rundt” i det kriminelle felt og der dømmes straffespark til Skov. Selv om der var kraftige gestikulationer fra Simon A., som havde ladet sig udskifte, om at han skulle ind og sparke straffesparket, så havde Skov som det mest naturlige i verden lagt bolden til rette, taget et kort tilløb og placeret bolden i den modsatte side af målet i forhold til målmanden. 5-2 og kampen var afgjort. Andreas Dyhrberg, der som altid havde leveret et stort løbearbejde, men i dag ikke hade fået det helt store ud af det, valgte så lige i kampens sidste minut at tage sin sidste spurt i et pres på Vellevs sweeper, der i ren panik trådte lidt i bolden da Dyhr kom susende. Dyhr snuppede bolden og smækkede den konsekvent ind bag den igen sagesløse keeper til 6-2. Et resultat der må siges at være retvisende for spil og boldbesiddelse i en kamp hvor rigtig mange af GUGF spillerne viste at vintertræningen har båret frugt i kraft af at vi har kræfterne til at gå hele kampen for fulde gardiner.Flot spil uden at være prangende, men dog uhyre effektivt. Det var hvad de ”desværre” kun 50 tilskuere, der havde fundet vej til Gjern var vidner til.

Næste kamp er mod Galten, såfremt vejret og dommerkonflikten tillader det. I skrivende stund er det ikke på plads om den spilles ude eller hjemme. Følg med på GUGF.DK hvor vi informerer om spilletid og -sted.