Fodbold: Kampreferat, Grauballe UGF - Silkeborg B74, serie 3

Serie 3, lørdag 16. juni kl. 16.00

GUGF - Silkeborg B74 2 - 1 (1 - 1)

Referat af kampen Grauballe UGF – Silkeborg B74 i serie 3

Det var kampen om 3. pladsen i puljen hvor B74 med 22 point før kampen, var foran Grauballe med 19 point. Så med en sejr i lørdagens kamp kunne Grauballe der, i den sidste kamp mod Them, var sikret 3 point mod Them, som har trukket deres hold.

Kampen blev meget velspillet med flot duel spil og tacklinger med saft og kraft i, ikke mindst grundet i en rigtig god dommerpræstation i en svær kamp med to hold som kender hinanden godt både på banen og uden for. B74 spiller ligesom Grauballe med et ønske om at have bolden meget og derfor bølgede 1. halvleg frem og tilbage. I halvlegens begår Dennis Vile et frispark hvor dommeren lader fordelsreglen gælde og B74 får lov til at gøre angrebet færdigt. I det første spilstop herefter tildeler han Dennis et korrekt gult kort. I de efterfølgende 10 min. hvor Grauballe måtte kæmpe med 10 mod 11 mand fik B74 et solidt overtag og det udmøntede sig i det 22 min. i en flot scoring til 0-1. I det 30 min. får B74 så et gult kort for en hård og ikke helt reglementeret tackling. Med omvendt spillerfordeling nu med Grauballe 11 mod 10, så overtog Grauballe mere og mere spillet og efter 38 minutter kunne Andreas Dyhberg afslutte et flotog gennemspillet angreb, hvor bolden fra Morten Skov med hælen lægges af til Toke Haaning der med en præcis og dyb stikning finder Andreas Dyhrberg mit blandt B74 forsvarer, Andreas´1 berøring sætter den bagerste forsvarer og med et fladt hårdt vristspark bringer Andreas Grauballe på 1-1 som blev halvlegens resultat. B74 nåede dog lige at sætte en noget voldsom tackling på Toke Haaning som dommeren korrekt takserede til et gult kort ( 44. min.) så B74 skulle starte 2 halvleg med en mand i undertal.

Anden halvleg blev desværre præget af at flere ”små regnskaber” skulle gøres op i form at meget hårde og ikke altid helt reglementerede tacklinger bl.a. blev Brian Holst (56.min) og B74 (72.min.) ramt at gule kort og efterfølgende 10 minutters afsoning.
Med de mange spillere ude for begge hold, i flere perioder, fladt spillet for Grauballes vedkommende bedre ud og presset mod B74 målet blev i den periode konstant. Morten Skov kommer flot fri på baglinjen og lægger bolden ind blandt venner og fjender og bolden bliver clearet ud til kanten af straffesparkfeltet hvor den gamle ”måltyv” Simon A. Pedersen, iskoldt og hårdt fladt får sendt kuglen forbi de mange spillere i feltet og placeret uden for rækkevidde af B74 målmanden til 2-1 i Grauballe favør. Så nu skulle der kæmpes for den 3. plads vi netop var landet på…

Kæmpet blev der og måske også lige hårdt nok, Brian Holst havde sparet lidt op på kontoen hos den suverænt godt dømmende dommer, og fik korrekt sit andet gule kort og med to stk. var der kun det røde kort ( 82. min.) som kunne sætte Brian i køleboksen for resten af kampen. Ikke noget ondt eller voldsomt men et frispark som berettigede til det gule kort. Ærgerligt efter en godt fightene Brian Holst som absolut var en af de bærende kræfter – men det koster så sommetider som i lørdags. Morten Skov ville så lige forklare dommeren at han måske nok skulle have haft et friskpark og snakkede sig til endnu et gult kort (84.min.) og med 9 mand tilbage og godt 5-6 minutter resterende af kampen, blev Grauballe presset helt i bund og kun med lange befriende bolde ud af kommunen, kun Grauballe holde de arrige B74 folk fra fadet, de lugtede blod og i det 85. minut, vælger B74s anfører så helt umotiveret og uregelementeret af fasthold Toke Haaning om begge ben og forsøger at rive ham ned, så Toke ikke kan spille bolden videre, det medfører lidt tumult hvor Toke får sit knæ placeret i hovedet på B74 anføreren der som en anden Diva fra et omrejsende gøglerteater, skrigende kaster sig rundt og ”spiller død” det giver Toke et gult kort og den reele synder slipper uden form for straf. Ikke helt retfærdigt, var der mange tilskuere som så episoden der mente. Med kun 2-3 minutter og 11 mod 8 smed B74 hele styrken frem for at få udligningen og i det 89. min. afslutter B74 angriberen ”Jannie” med et hovedstød som Søren Husted får fingerspidserne på så bolden tager akkurat overliggeren og over mål. Tættere kom B74 aldrig og Grauballe kunne fortjente tage de 3 point.

Kampens Fighter som kåres af spillerne blev Anderas Springer som nok spillede sin bedste kamp for serie 3 til dato og Fidusen gik lige så fortjent til Dennis Vile der kamp for kamp har udviklet sig fra at være en spiller der lige skulle hjælpe et par kampe, til at vokse fra kamp til kamp og kampen mod B74 blev nok også han bedste præstation i foråret. Et stort tillykke herfra til de to unge talenter som vi skal se meget mere til i efterårsturneringen. I øvrigt en mandfolkeindsats over hele linjen af hele Grauballe holdet. Og en taktisk genistreg af cheftræner Jesper Lausten at lade Simon A ”luske med frem” og gøre det han udover at være en glimrende forsvarer og styrmand, e allermest kendt for i sin professionelle karriere at lave den ”kasse” der lægger tre pinde på kontoen.

Sæsonen sidste kamp mod Them i Them, bliver som nævnt ikke spillet og derfor var det for Grauballe UGF den sidste kamp i foråret.

Vi skal ikke undlade at sige en varm TAK til vore mange og trofaste tilskuere der hver gang møder frem og støtter drengene og klubben. Tak for foråret og på gensyn til August.