Silkeborg KFUM – Grauballe UGF 0-4 (0-3)

0-2 25. min. Simon Azoulay Pedersen

0-3 35. min. Nick Hansen

0-4 86. min. Simon Azoulay Pedersen

Sejr til Grauballe i sæsonpremieren.

Forårsturneringen blev lørdag skudt i gang da Grauballe Serie 3 gæstede Silkeborg KFUM på Søholt i det første opgør i puljen, hvor der helt sikkert er flere bejlere til den eftertragtede 1. plads som giver oprykning til serie 2. Med Silkeborg KFUM, Silkeborg IF, Silkeborg B74, Silkeborg Boldklub og Grauballe som rent lokale hold, så vil der blive mange spændende lokalbrag.

Lørdagens kamp startede med en solid Grauballe offensiv mod hjemmeholdets mål og der skulle da heller ikke gå mere end 5 min. før Patrick Hansen (0-1) ved et flot sologennembrud, kunne lægge bolden tilrette i nettet bag en sagesløs KFUM keeper.

Presset fortsatte og kun tre minutter efter scoringen fik Toke Haaning en chance for at øge føringen, men hans skud strøg tæt forbi den ene stolpe.

Herefter overtog Silkeborg KFUM lidt mere af spillet og det blev til et par store åbne chancer, hvor KFUMs angribere to gange var igennem alene med Thomas ”Bøvle” Lassen i målet. Begge chancer blev flot afværget af en godt spillende Grauballe målmand, som havde fået chancen i stedet for Søren Husted der, ligesom Morten Skov, sad udenfor med karantæne for røde kort i efterårets sidste kampe.

Det blev fortjent 0-2 til gæsterne på en ualmindelig flot solo præstation ved Simon Azoulay Pedersen, der fra sin post som bagerste mand viste stort overblik for spillet. Da han rutineret brød et KFUM opspil omkring midterlinjen, snød to modspillere med et par fikse driblinger som gav masser af plads frem mod KFUM målet. Fra små 35 meter rykkede Simon kanonen af og bolden fløj som et projektil mod den venstre stolpe og i kassen til 0-2. Keeperen var endnu engang chanceløs.

Kun 10 minutter senere kunne Nick Hansen efter flot kombinationsspil, lægge bolden ind bag KFUM keeperen for 3. gang i kampen og til halvlegsresultatet. En godkendt første halvleg.

2. halvleg blev det store antiklimaks, modsat 1. halvleg faldt spillet i kadance og spillet blev noget rodet og knapt så godt som vi normalt ser holdet præsterere.

Det førte til tre udskiftninger – uden at det gav mere power på batterierne.

I denne fase tilspillede Silkeborg KFUM sig en pæn stor chance på et langskud som dog gik forbi. Den eneste regulære chance KFUM havde i 2. halvleg.

Alle som overværede kampen havde nok indstillet dig på 0-3 men så foretog træner Jesper Laustsen en mindre ”justering”. Morten Grønbæk entrerede i centerforsvaret og sendte Simon A. frem som angriber. Simon skulle kun bruge nogle minutter til at kvittere. Han fik en fin tværpasning fra Patrick Hansen, som bragte ham i en position i en spids vinkel fra målet i højre side, et kort træk forbi en sagesløs KFUM spiller, og banen var igen åben, med et hårdt tørt hug sendte Simon bolden af sted, igen fladt mod venstre stolpe og udenfor rækkevidde for KFUM keeperen, som ikke havde en chance for at afværge. Kampen var definitivt lukket. Stor kamp af Simon A. som fortjent fik fidusen og en god præstation af Daniel Nehls som fik fighterpokalen.

Til sidst skal dommeren roses for en rigtig god præstation, hvor han flere gange på flotteste vis lod fordelsreglen tale og tillod begge hold at spille fodbold uden en masse unødige afbrydelser, men i stedet konsekvent og myndigt styrede kampen.

Hør og se Cheftræner Jesper Laustsens kommentarer om sæsonens første sejr og syn på næste kamps modstander Silkeborg Boldklub her.

Næste kamp spilles Skærtorsdag kl. 13.00 på Grauballe Ny Stadion. Yderligere informationer her.