Fodbold: Kampreferat serie 3, Hammel GF - GUGF

 

Kampreferat  Serie 3, lørdag d. 27. august 2011

Hammel GF – Grauballe UGF 0- 3 (0-3)

Der var på forhånd dømt topkamp lørdag da Hammel og Grauballe mødtes på Hammel Stadion. Hammel lagde fra kampens start et hårdt pres på Grauballe, men uden at blive rigtig farlige. Grauballe red stormen af og fik mere og mere styr på begivenhederne og i det 17. minut, snød Christian Niebuhr en Hammel spiller og med et af sine karakteristiske ryk direkte mod målet, satte han begge center forsvarerne af og med et velplaceret skud lagde han bolden ind tæt op ad stolpen uden nogen chance for keeperen. 0-1 til Grauballe. Et ægte klassemål. Den scoring fik Hammel til at skifte til et endnu højere gear og i den periode var det alene en vildt flot spillende målmand og sidste skanse Søren Husted, der holdt Grauballe inde i kampen. Med flot positionsspil og dybe stikninger fik Hammel skabt friløbere, der normalt omsættes til mål, men ”Hus” stod sit livs bedste kamp. Han tog sig med superredninger helt inde i feltet, kærligt af de chancer HGF skabte. Der var for alvor gang i kampen. I det 28. minut slår Grauballe så kontra, et par hurtige pasninger og Niebuhr er igennem i venstre side, lægger bolden af til Andreas Dyhrberg, som på et lidt specielt spark, får bolden i det man vist nok kalder en rundskæv og i mål til 0-2. Bolden rammer en forsvarsspiller og ændrer retning mod mål.  Et mål som Hammels målmand ikke var helt sagesløs i. Hammel var i disse minutter lammede og Grauballe tordnede derud af, nu flød spillet og førstegangsberøringerne splittede flere gange Hammels vaklende forsvar. Straffen faldt i det 31. minut hvor Christian Niebuhr igen var arkitekten, denne gang i venstre side, spiller 1-2 med både Nicklas Nørbo og Jesper Smed midt på banen, skifter tempo til et lynhurtigt dybt ryk og trækker to forsvare til sig, lægger frækt bolden af 5 meter fra kanten af straffesparksfeltet og rykker forsvarerne med sig. Her kommer Jesper Smed som var fulgt godt med bag Niebuhr. Med et perfekt timet tilløb kanonerede han kuglen i kassen fladt til venstre for en totalt chanceløs keeper. 0-3 og Hammel var på dette tidspunkt sat skakmat. Grauballe havde skarpt udnyttet de 3 store chancer man havde skabt og Hammel havde på det skammeligste brændt tilsvarende 4 store chancer. GUGF havde reddet på heldet.

Efter pausen fortsatte Hammel med at presse på for at få en reducering, men et stærkt spillende Grauballe forsvar med Karsten Laursen som styrmand, gav ikke mange chancer væk og belært af SIF kampen hvor vi smed en sikker 3-1 føring ved at jagte det 4 mål, så sikrede man i dag bolden og skærmede helt af.  I det sidste kvarter løb Hammel tør for både energi og ideer. Men det var trods alt bedre end stadionuret. Det holdt kun i fire sekunder af 2. halvleg!!

Kampens dommer leverede en rigtig flot præstation. Med en 10. min. udvisning til Patrick Hansen og et rødt kort til en Hammel spiller for en grim eftertackling lagde han en konsekvent linje, hvor han tillod at der blev spillet fodbold, men ikke at man gik over stregen.  Alt i alt en rigtig flot fodboldkamp, hvor Hammel spillerne fortjener stor ros for en flot kamp og på en god dag godt kunne have fået point.

Til sidst skal der lyde en stor ros til ”Hus”. Han leverede en heroisk indsats i målet. Fik 14 af 15 stemmer og hvis du spørger ham i dag, så ved han ikke hvorfor. Han havde i løbet af kampen pådraget sig en hjernerystelse og hukommelsen svigtede en smule efter kampen. Det kostede en overnatning på Viborg Sygehus til observation. Han er hjemme igen og skal nu lige slappe af i de kommende dage. Tak Søren.

Som sædvanelig kan du se interviews fra kampen. Se dem her

Per Smed