Fodbold: Kampreferat serie 3, Silkeborg IF - GUGF

Kampreferat af kampen Torsdag 18.august 2011
Serie 3
Silkeborg IF – Grauballe UGF 3-3 (3-3)

Kampen startede i et pænt højt tempo hvor hjemmeholdet var toneangivende i de første minutter og det udmøntede sig i en scoring til SIF allerede i det 6. minut på et flot hovedstød. 1-0 til SIF. Grauballe svarede dog hurtigt igen og med to hurtige scoringer, først ved Mikkel Them på hovedstød, efter hjørnespark, og dernæst Thomas Bælum ligeledes på hovedstød. Næsten en tro kopi af første mål. Denne gang et hjørnespark fra den anden side. Det bragte Grauballe foran med 2-1. Kampen fortsatte i et højt tempo for en serie 3-kamp. Det blev 3-1 til Grauballe på et mål af Christian Niebuhr, der stor rigtigt placeret midt for mål og han kunne efter at Jesper Smed på et genpres havde prikket bolden fra Sifs bagerste mand og lagt den for fødderne af Niebuhr, der ubesværet kunne score i et tomt mål. SIF-målmanden var ikke helt sagesløs ved denne scoring. Grauballe fortsatte med at lægge pres på hjemmeholdet og gik efter af få endnu en scoring som helt sikkert ville have afgjort kampen. Men SIF satte i halvlegens slutning alt på et bræt, og på flot kontraspil fik man udlignet til halvlegsresultatet 3-3. Reduceringen kom efter en forsvarsfejl, som SIF smukt udnyttede på en knivskarp kontra. Det udlignende mål derimod, faldt efter en klokkeklar fejlkendelse, hvor GUGF på det udlignende mål skulle have et frispark, da Morten Grønbæk bliver skubbet så voldsomt i ryggen af en SIF-spiller, at han støder sammen med Mikkel Them og begge vælter. Dommerens fløjte var tavs, hvilket helt forkert giver SIF-spilleren fordel af et frit løb mod GUGF målet, en chance han scorer sikkert på. Der var ikke mange blandt de fremmødte tilskuere der ikke så det det frispark! Dommeren havde kampen igennem flere mærkværdige kendelser. Det blev udtalt af spillere og ledere fra begge lejre. Spillet 45 minutter og 6 mål i en flot tempofyldt første halvleg.

Anden halvleg blev en kopi af de første 45 minutter, hvor begge hold forsøgte at afgøre kampen til egen fordel. Det var nok tættest på for Grauballe som havde 4-5 store tilbud, hvor af de tre led den kranke skæbne at ramme træværket.  Grumt uheld. Retfærdigvis skal det siges at kampen også kunne have tippet til SIF da de et kvarter for slutfløjtet nok blev snydt for et straffespark, der uden tvivl havde afgjort kampen. GUGF-målmand, Søren Husted, hævder dog at SIF-spilleren imiterede ”Svanens død” og når dommerens fløjte igen var tavs, mente at der burde være uddelt gult for den dans!! SIF havde i slutminutterne ligeledes et flot hovedstød, der heldigt for gæsterne ramte overliggeren.

Slutresultatet var begge hold enige om var et rigtigt resultat set over hele kampen. Kampen som helhed blev flot spillet af begge hold, der gerne ville spille fodbold, men med flere grove frispark og eftertacklinger blev kampen lidt voldsom, stærkt præget af en noget usikker og vaklende dommer, som med lidt mere engagement, let kunne have uddelt flere gule og et par røde kort, specielt i anden halvleg.